Tarta cu dovleac

2014-01-02
IMG_1805IMG_1806IMG_1807IMG_1808

Reteta am gasit-o pe un blog fain si mi s-a parut extrem de delicioasa si usor de facut.

Aveam niste dovleac in frigider si ma tot gandeam cum sa-l valorific. Asa ca reteta a venit la fix.

Eu am folosit urmatoarele :

Ingrediente:

  • Pentru aluat:
  • 2 cani faina integrala de grau ecologica
  • in jur de 12 linguri de unt rece taiat cubulete
  • 1/2 lingurita sare neiodata
  • cateva linguri de apa rece cat pentru a obtine un aluat omogen
  • Pentru umplutura:
  • dovleac placintar razuit (nu am cantarit dar am pus o cantitate generoasa)
  • 1 mar mare taiat felii subtiri
  • 1/2 cana fulgi de ovaz ecologici
  • 1/2 cana zahar nerafinat
  • miez de nuci
  • o mana de merisoare deshidratate
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 lingurita scortisoara si nucsoara

Am amestecat faina cu sarea si am adaugat untul taiat cubulete. Am framantat cu varful degetelor pana am obtinut un aluat faramicios. Atunci am adaugat cate putina apa rece pana s-a legat aluatul. Cantitatea de apa depinde de tipul de faina pe care il folositi. La aluatul meu meu am folosit mai mult de 1/2 cana de apa rece. Am dat o forma de disc si repejor l-am racorit in frigider pentru circa 30 minute.

Intre timp m-am ocupat de umplutura. Am razuit dovleacul si am feliat merele subtire. Am incins o tigaie de inox, am topit 2 linguri de unt, am adaugat zaharul si am mestecat pana s-a dizolvat. Am aruncat condimentele si nucile maruntite putin pana am obtinut un sirop consistent si din cale afara de parfumat.

Am scos aluatul din frigider, l-am intins cu facaletul , l-am asezat in tava si l-am intepat cu furculita. Am aruncat o mana zdravana de fulgi de ovaz, apoi a venit randul dovleacului razuit, el fiind vedeta, urmat de merele feliate, iarasi un strat de fulgi de ovaz si am incheiat cu siropul de zahar si nuci. Deasupra am presarat niste merisoare deshidratate ca doar asta aveam in casa . Am copt bunatate de tarta la 180°C timp de 45-50 minute.

Este un deliciu chiar si pentru cei care nu iubesc dovleacul. Aromele se intrepatrund si la fiecare muscatura ai parte de o surpriza. Pentru mine a fost o tarta cu surprize! Felia lipsa din imagini a fost devorata de mine :P .

Taste it!

Tipul retetei:
Acorda o nota acestei retete

Fii primul care evalueaza aceasta reteta.

Comentarii reteta

Posteaza un Comentariu