Samosas – un deliciu indian

2013-08-29
samosasDSC00283DSC00285

Bucataria indiana ma pasioneaza de la un timp, amestecul de condimente si coloritul viu al mancarii ma incanta si imi trezeste papilele gustative!

Indienii folosesc ingrediente la indemana, pe care le cultiva ei, si pregatesc mancaruri vegetariene, pentru ca nu isi permit carne mereu sau deloc unii dintre ei, si preparate rapide si gustoase care sa nu necesite timp indelungat.

Dar ceea ce imi displace e faptul ca multe preparate, daca nu majoritatea, se obtin prin prajire, indiferent ca se foloseste ulei de palmier sau ghee. Pe de-o parte ii inteleg, au familie numeroasa, mancarea trebuie sa se faca rapid, clima  nu ii ajuta si  multi indieni nu isi permit sa faca focul la cuptor mereu. E mai practic si rapid sa prajeasca in tigaie.

De aceea am cautat o reteta pe care sa o adaptez si am pregatit aceste delicioase pachetele la cuptor. Samosas pe care le-am facut eu nu sunt perfecte,nu au forma frumoasa ca in blogul cu retete indiene, dar umplutura a ramas la locul ei si au fost si gustoase.

Aceasta reteta de samosas este specifica Indiei de Nord, existand multe variante de umplutura pentru aceste pachetele.

Am folosit urmatoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • Pentru ALUAT : 1 cana faina integrala bio Terra Natura (atat am mai avut)
  • 1/2 cana faina alba bio Terra Natura tip 650
  • 1 1/2 linguri gris bio din grau dur
  • 4 linguri ulei extravirgin de masline
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • apa - cata e necesara pentru a forma un aluat dens
  • Pentru UMPLUTURA : 3 cartofi medii fierti (sau copti) in coaja
  • 1 morcov mare fiert
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita pudra de cumin
  • 1 lingurita pulbere de coriandru
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri ulei extravirgin de masline

Pentru restul retetei apasati AICI

Am copt samosas la foc mediu pana s-au rumenit usor pe exterior, undeva la 180 °C timp de 20 minute, dar depinde de fiecare cuptor.

Eu nu am dispus de restul de condimente, chili aveam dar m-am gandit la junior ca trebuie sa manance si el, dar noi am fost incantati de rezultat, mai ales sotul meu care vrea un bis. Cu siguranta le voi prepara din nou, dar voi folosi pentru umplutura mazare si alte legume delicioase.

Le-am servit cu o salata de marar si patrunjel , rosii si ardei capia rosu cu mareee pofta!

Taste it!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipul retetei:
Calificativ (3 evaluari)

(5 / 5)

5 5 3
Acorda o nota acestei retete

Retete similare:
  • placinte cu branza

    Placinte cu branza

  • placinte delicioase

    Placinte delicioase cu varza dulce

Comentarii reteta

  1. posted by cloudpearl on septembrie 5, 2013

    Felicitari pentru realizare! Multumesc pentru trimiterea la blog. Mult succes in continuare!

    • posted by alyadmin on septembrie 16, 2013

      Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru retetele delicioase. Va mai astept :)

Posteaza un Comentariu