Prajitura vegana cu mei

2013-10-22
prajitura vegana cu meiprajitura vegana cu meiprajitura vegana cu mei

Este o prajitura rapida, gustoasa, cu ingrediente la indemana zic eu si foarte sanatoasa.

Este o reteta  a Cristelei Georgescu, si adaptata de mine cu ingredientele pe care le aveam la indemana.

Am pregatit-o pentru micul dejun al strunfului dar poate fi si o gustare minunata in orice moment al zilei. Puteti folosi si faina de ovaz si mar ras amestecat cu restul ingredientelor, si astfel obtineti o placinta cu mere delicioasa.

Am folosit faina de mei pentru ca incerc sa evit  un consum zilnic de faina cu gluten . Consider ca trebuie sa existe un echilibru in alimentatie si fac tot posibilul sa asigur familiei mele un meniu echilibrat si variat.

Ce am folosit eu :

Ingrediente:

  • 1 cana de faina mei ecologic
  • 1 mana zdravana de pulpa de nuca de cocos cruda
  • 200 ml lapte proaspat de cocos / suc de mar
  • 2 banane potrivite pentru a indulci

Am mixat toate ingredientele cu blenderul iar compozitia obtinuta, de o consistenta mai lichida, am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt. Tava merge frumusel direct in cuptor, la 180°C timp de 20 minute.

Am servit cu o crema de carob, obtinuta din miere de floarea soarelui, o lingurita de carob si putina apa. Bunatateee!

Va invit s-o incercati!

Tipul retetei: ,
Acorda o nota acestei retete

Fii primul care evalueaza aceasta reteta.

Retete similare:
  • galuste cu prune

    Gomboti cu prune deshidratate

  • turta dulce

    Turta dulce

  • briose cu maia si afine

    Briose cu maia si afine

  • prajitura cu maia

    Prajitura cu maia si visine

  • cornbread

    Prajitura fara gluten

Comentarii reteta

Posteaza un Comentariu