Prajitura raw vegana cu cocos si smochina

2013-09-13
DSC00320DSC00321DSC00324

Ador prajiturile raw vegane din 2 motive, se pregatesc repede si beneficiez la maxim de toti nutrientii din ingrediente fara sa distrug nimic prin coacere sau fierbere.

Aveam pofta de ceva bun si cum tocmai primisem de la sotul meu scump si drag niste smochine coapte si gustoase, m-am gandit sa imi prepar repejor ceva delicios, cu ingredientele pe care le aveam la indemana atunci.

Intamplarea a facut sa “mulg” in aceeasi zi o nuca de cocos , si  nu stiam cum sa valorific pulpa ramasa dupa ce am obtinut laptele de cocos, asa ca m-am gandit sa folosesc bunatate de nuca de cocos la acest desert.

Ce am folosit eu :

Pentru BLAT:

Ingrediente:

  • 1/2 cana nuca de cocos cruda
  • 2 linguri de nuca romaneasca (pulpa ramasa de la laptele de nuci)
  • 2 lingurite carob ecologic (puteti pune mai mult dupa preferinta)
  • 1 lingurita miere de floarea soarelui
  • putina apa plata pentru a lega compozitia
  • Pentru CREMA:
  • 1 smochina coapta

Am pus in blender toate ingredientele pentru blat, vrummm vrummm si gata. Am asezat pe farfurie deliciosul blat, si am decojit apetisanta smochina de coaja , apoi am maruntit-o si pe ea in blender putintel. Am montat prajitura si gata desertul minunat!

Am savurat pana la ultima bucatica!

Taste the cake!

 

Tipul retetei:
Calificativ (1 evaluari)

(5 / 5)

5 5 1
Acorda o nota acestei retete

Retete similare:
  • galuste cu prune

    Gomboti cu prune deshidratate

  • briose cu maia si afine

    Briose cu maia si afine

  • prajitura cu maia

    Prajitura cu maia si visine

  • cornbread

    Prajitura fara gluten

  • prajitura vegana cu zmeura

    Prajitura vegana cu zmeura

Comentarii reteta

Posteaza un Comentariu