Prajitura cu cirese

2013-06-30
DSC09547DSC09552DSC09553

Daca aveti pofta de o prajitura aromata, gustoasa, sanatoasa si unde mai pui ca se obtine si rapid, aceasta e the one. Acum in plin sezon se gasesc din belsug cirese dulci si parfumate, dar si visine dulci acrisoare, afine, zmeura, coacaze rosii si negre pe care le puteti folosi la multe retete gustoase.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie :

Ingrediente:

  • 200 grame faina integrala (eu am folosit faina de secara bio)
  • 100 g unt moale
  • 2 linguri de melasa bio (daca doriti mai dulce puteti adauga mai mult)
  • 5 oua (eu am avut oua de tara)
  • 1,5 cani cirese fara samburi
  • 1 lingura praf de copt bio (de la DM)
  • un praf de sare neiodata (am folosit sare de Himalaya)
  • putin pesmet pentru cirese

Untul se amesteca bine cu indulcitorul iar ouale se separa. La crema de unt obtinuta se incorporeaza cate un galbenus pe rand si se omogenizeaza bine. Separat, albusurile se bat spuma adaugand un praf de sare. Spuma astfel obtinuta se adauga peste crema de unt si galbenusuri si se omogenizeaza bine. La final se presara faina integrala amestecata cu praful de copt si se amesteca cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna aluatul in tava , se adauga deasupra ciresele fara samburi peste care s-a adaugat putin pesmet pentru a impiedica aluatul sa se inmoaie . Se coace la 200 grade pentru 10 minute, dupa care se scade temperatura la 180 grade pana trece testul scobitorii.

Asadar, o reteta simpla si savuroasa pentru zilele de vara.

Taste it!

Tipul retetei: ,
Calificativ (1 evaluari)

(4 / 5)

4 5 1
Acorda o nota acestei retete

Retete similare:
  • galuste cu prune

    Gomboti cu prune deshidratate

  • turta dulce

    Turta dulce

  • briose cu maia si afine

    Briose cu maia si afine

  • prajitura cu maia

    Prajitura cu maia si visine

  • cornbread

    Prajitura fara gluten

Comentarii reteta

Posteaza un Comentariu