Placinte delicioase cu varza dulce

2013-09-13
DSC00330DSC00331DSC00332DSC00334

Stiti vorba aia, “la placinte inainte”, well, eu sunt fan placinte, dar nu orice fel de placinte, nu imi plac placintele greoaie cu multe ingrediente care imi dau dureri de stomac, ci prefer  ceva delicios si usor. In acest caz am vrut ca vedeta sa fie varza dulce.

Recunosc ca am poftit la o varza “calita”, dar nu in mult ulei, ci gatita incetisor la foc mic, asa ca m-am pus pe treaba.

Partea interesanta la aceste placinte este ca au forma de coltunasi dar nu sunt coltunasi.

Aluatul este imprumutat de la samosas, iar umplutura este varza “calita” cu mult marar si cimbru. M-am indragostit de aluatul indian, sa nu va ganditi la altceva, ci de consistenta si fragezimea lui, tare interesant e , si m-am gandit la aceste placinte.

Pentru placintutele mele am folosit urmatoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • Pentru ALUAT :
  • 3 cani faina alba ecologica tip 650
  • 3 linguri gris din grau dur ecologic
  • 1 lingurita sare neiodata
  • 8 linguri ulei de masline extravirgin
  • apa cat cuprinde pentru a forma un aluat omogen
  • Pentru UMPLUTURA:
  • o varza medie
  • 2 fire praz
  • 1 legatura marar verde
  • cimbru uscat
  • 1 lingura ulei masline extravirgin
  • sare neiodata
  • apa

M-am ocupat de umplutura pentru ca obtinerea ei dureaza mai mult timp.

Am tocat prazul rondele , l-am calit putin de tot in ulei de masline, dupa care repejor am adaugat varza in oala, tocata si ea marunt, am amestecat putin sa se imprieteneasca cu toate aromele si am turnat putina apa calda . Am lasat varza sa fiarba la foc domol, amestecand din cand in cand, la final am adaugat condimentele si sarea si voila umplutura pentru placinte.

Acum sa ne ocupam de domnia sa aluatul. Nu am facut altceva decat sa dublez ingredientele de la samosas, iar apoi am impartit aluatul in 12 bile. Am aplatizat fiecare bila cu palma, am intins cu sucitorul si am lasat discul obtinut intreg. Am pus umplutura generoasa in mijlocul fiecarui disc si am strans marginile discului incretindu-le putin ca la evantai.

Am pregatit o tava mare cu hartie de copt, am asezat placintele si le-am mangaiat cu putin ulei de masline ca dupa coacere sa fie rumene si frumoase. Am setat cuptorul la 180 °C si am copt bunatatile de placinte timp de 40 minute.

Rezultatul este o explozie de arome si texturi , iar aluatul este divin, este cel mai minunat aluat , fraged dar in acelasi timp si putin crocant . Cu ajutorul acestui aluat, voi experimenta alte bunatati folosind diferite umpluturi, dulci, sarate, care de care mai imbietoare si mai parfumate.

Pofta mare! :)

Tipul retetei:
Acorda o nota acestei retete

Fii primul care evalueaza aceasta reteta.

Retete similare:
  • placinte cu branza

    Placinte cu branza

  • samosas

    Samosas – un deliciu indian

Comentarii reteta

Posteaza un Comentariu