Placinte cu branza

2013-09-17
DSC00337DSC00339DSC00340

Cutreierand blogul cu mancare indiana , ochii mi s-au oprit la paneer parathas , niste lipii cu branza proaspata de casa. Suna delicios zic eu ,dar de unde paneer, lapte de vaca proaspat nu am mai cumparat de ceva timp. M-am indreptat spre frigider, si ce sa-mi vada ochii, niste cas si branza de oaie de la sibienii din Piata Obor . Ohoo, ceva bun trebuie sa iasa!

M-am apucat de treaba. Am folosit reteta de la parathas si pentru umplutura am folosit un amestec intre casul dulce si branza de oaie care era mai sarata. Nu stiu sa va dau proportii pentru branza, am pus ochiometric.

Rezultatul a fost delicios, niste placinte pufoase umplute generos cu branzica. Spun generos pentru ca la prima placinta m-am lacomit si am folosit o cantitate prea mare de umplutura , sa simt branza intre dinti, rezultatul o placinta din care se scurgea branza direct in tigaia incinsa. Not happy. Dupa care am folosit suficienta umplutura si am intins discul cu blandete ca sa nu raman cu branza pe afara.

Am copt placintele in tigaie de ceramica fara ulei.

Ingrediente:

  • 1 1/2 cana faina alba bio Terra Natura tip 650
  • 1/3 cana apa
  • sare neiodata
  • cas de oaie (Piata Obor)
  • branza de oaie (Piata Obor)

La noi au avut succes, chiar si la junior care tot cerea sa muste din ele. Mi-as dori eu sa devina un placintar ca maica-sa dar cale lunga pana atunci, nu e fan prajituri si placinte home-made.

Va invit sa le incercati si dati-mi de stire daca v-au placut!

Tipul retetei:
Acorda o nota acestei retete

Fii primul care evalueaza aceasta reteta.

Retete similare:
  • placinte delicioase

    Placinte delicioase cu varza dulce

  • samosas

    Samosas – un deliciu indian

Comentarii reteta

  1. posted by iulia v on ianuarie 20, 2015

    le am facut si eu aseara tot cu branză si au fost foarte bune! multumesc pentru retete si pentru tot ce scrii tu aici pe blog!

Posteaza un Comentariu