Parathas

2013-08-29
DSC00325DSC00329

Stiu indienii ce stiu, tareeee bune sunt aceste lipii. Pe deasupra, nu se foloseste drojdie la reteta si se pregatesc rapid in tigaie. Trebuie sa le incercati, va avertizez ca dau dependenta!

Parathas sunt lipii fara drojdie, impaturite si extrem, extrem de delicioase! Nu am mancat lipii mai bune in viata mea ca acestea. La mine in familie vor fi vedete, no doubt, cu toate ca eu nu consum paine zilnic, ci rar, si facuta de mine in casa. Eu am servit aceste lipii calde cu putin unt deasupra si am simtit ca plutesc, nu ma mai opream din mancat :P . Ceea ce mi-a placut e faptul ca nu sunt uscate, ci sunt putin crocante pe exterior si moi in interior.

Probabil v-am facut pofta, asadar sa purcedem cu reteta :) .

Aveti nevoie de urmatoarele :

Ingrediente:

  • 1 1/2 cana faina de grau integrala (eu am folosit faina alba bio Terra Natura tip 650, asta am avut la indemana)
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/3 cana apa
  • putin ulei (eu am folosit ulei extravirgin de masline)

Pentru restul retetei apasati AICI

Doamna de pe acest blog explica foarte bine si are si imagini cu impaturirea acestor lipii delicioase.

Ma voi rasfata cu parathas cel putin odata pe saptamana si voi folosi faina integrala, pentru un plus de sanatate.

Taste it!

Tipul retetei:
Calificativ (4 evaluari)

(5 / 5)

5 5 4
Acorda o nota acestei retete

Retete similare:
  • paine fara framantare

    Paine fara framantare

Comentarii reteta

  1. posted by Cloudpearl on ianuarie 20, 2015

    Felicitari pentru reteta! Ma bucur ca Parathas te-au cucerit – sunt intr-adevar un deliciu :) Multumesc pentru recomandare si trimiterea la blog! Mult succes si spor la gatit!!!

Posteaza un Comentariu