Briose cu maia si afine

2013-12-29
IMG_1799IMG_1800IMG_1801IMG_1802IMG_1803

Dupa cum  v-am zis , am facut multe experimente cu maia , fiind foarte fericita ca am in sfarsit propria mea maia. Yupiii!!!!

Reteta acesta este de pe un blog strain iar rezultatul este unul altfel comparativ cu briosele fara maia. Este un iz acrisor, o aroma mai complexa zic eu decat la briosele conventionale dar la fel de pufoase. Sunt  pufoase, umflate si aromate. Cam asa as descrie eu aceste briose.

Cei care nu sunt obisnuiti cu gustul de maia sunt mai sceptici (aici se incadreaza sotul meu) dar eu una si strunful suntem incantati de rezultat.

Dupa cum stiti, toate retetele cu maia implica 2 etape : pregatirea prefermentului de seara si finalizarea aluatului a doua zi.

Am folosit :

Ingrediente:

  • 2 cani maia (100% hidratare)
  • 3 cani faina ecologica (am folosit 2 cani faina tip 650 si 1 cana faina integrala)
  • 1 cana apa plata calduta
  • 1 lingurita sare neiodata
  • 1/2 cana de zahar nerafinat
  • 1 ou de tara
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • afine congelate

Seara am amestecat faina, maiaua si apa calduta intr-un bol. Am omogenizat bine, am acoperit bolul cu o punga si am lasat intr-un loc ferit de curenti in bucatarie pana a doua zi dimineata.

Dimineata am adaugat si restul ingredientelor, cu exceptia afinelor.Am turnat aluatul in tava de briose iar deasupra am presarat afine si am copt la 180°C timp de 30 minute la cuptor electric.

Le-am servit la micul dejun si au fost tare satioase. Yam yam

 

Tipul retetei: ,
Acorda o nota acestei retete

Fii primul care evalueaza aceasta reteta.

Retete similare:
  • galuste cu prune

    Gomboti cu prune deshidratate

  • turta dulce

    Turta dulce

  • prajitura cu maia

    Prajitura cu maia si visine

  • cornbread

    Prajitura fara gluten

  • prajitura vegana cu zmeura

    Prajitura vegana cu zmeura

Comentarii reteta

Posteaza un Comentariu