Biscuiti digestivi

2013-10-08
biscuiti digestivibiscuiti digestivibiscuiti digestivi

Am luat o pauza de la scris, am fost ocupata cu conservele pentru camara si multe altele plus un strunf in plina eruptie dentara care are nevoie de atentia mea.

Asta nu inseamna ca nu am avut vreme sa bucataresc si sa experimentez noi retete delicioase.

Acesti biscuiti se obtin repede, nu necesita ingrediente complicate, ci totul este la indemana. In plus nu e necesara folosirea de praf de copt sau bicarbonat de sodiu, pentru mine au textura perfecta. Ceea ce as schimba ar fi untul de vaca cu untul de cocos,si atunci ar deveni un desert complet vegan, dar din pacate este prea scump.

Eu am folosit urmatoarele :

Ingrediente:

  • 100 g faina ecologica integrala de grau sau de secara
  • 100 g faina ecologica de ovaz
  • 60 g unt (eu am folosit mai putin)
  • curmale dupa gust (cred ca am folosit in jur de 10 curmale pe care le-am hidratat in prealabil )
  • apa pentru a obtine un aluat omogen
  • un varf de sare roz himalaya

Am amestecat cele doua tipuri de faina impreuna cu sarea, curmalele le-am mixat la blender, am adaugat untul in vas si am omogenizat bine. Am adaugat apa pana am obtinut un aluat omogen si  lipicios. Am infainat bine masa de lucru si am intins o foaie potrivit de subtire, dar nici foarte subtire pentru ca altfel biscuitii vor deveni prea crocanti dupa coacere.

Am decupat biscuitii cu o forma rotunda, merge perfect si cu un pahar, i-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Sau daca piticul nu ma lasa sa dau o forma rotunda biscuitilor, pur si simplu modelez cu mainile. Am introdus tava la 180°C timp de 10-15 minute, nu mai mult, pentru ca se vor intari. I-am lasat sa se raceasca complet si i-am pastrat intr-o cutie metalica.

Mult nu au rezistat, desi am dublat ingredientele si a rezultat o tava mare cu multi biscuiti pe care i-am rontatit ca si gustare, sau de ce nu, la mic dejun unsi cu  crema de miere cu vanilie. Juniorul a fost incantat, a rontait la ei cu multa placere. Deliciosi!

Cu alta ocazie, m-am jucat cu ingredientele si am folosit 200 g faina de ovaz, am inlocuit untul de vaca cu pulpa de cocos proaspata , am folosit in jur de 2 linguri generoase , si au iesit niste biscuiti mai fragezi, dar la fel de deliciosi si aromati, exclusiv vegani. Asadar se poate !:)

Taste it!

Tipul retetei:
Acorda o nota acestei retete

Fii primul care evalueaza aceasta reteta.

Retete similare:
  • turta dulce

    Turta dulce

  • briose cu maia si afine

    Briose cu maia si afine

  • prajitura vegana cu zmeura

    Prajitura vegana cu zmeura

  • prajitura vegana cu mei

    Prajitura vegana cu mei

  • SONY DSC

    Prajitura cu cirese

Comentarii reteta

Posteaza un Comentariu