Germenii de lucerna

0 Comments | La: septembrie 4, 2013 | Categorie : Nutritie

germeni lucerna

Notiunea de germeni sperie pe multa lume, aici nu este cazul deoarece acesti germeni sunt benefici pentru sanatatea noastra, chiar miraculosi, fiind folositi pentru tratarea unor afectiuni precum anemie, cistite, alergie, boli ale tiroidei, ulcer, ateroscleroza, hipolactatie, afectiuni ale pielii si multe altele.

Germenii de lucerna reprezinta unii dintre cei mai completi germeni. Pentru a beneficia la maxim de toti nutrientii este bine ca acesti germeni sa fie consumati in stare cruda, in diferite salate, smoothie sau peste sandwich-uri. Totodata, pentru a obtine germeni sanatosi si cu un gust bun va recomand sa folositi seminte ecologice de lucerna, netratate chimic.

Ce nutrienti ne aduc germenii de lucerna?

- vitaminele A, C, B12, D, E si minerale Ca, P, Mg, Mn

-  saruri minerale care alcalinizeaza sangele, saponina din ele dizolva depunerile de pe peretii arterelor, reducand ingustarea severa a arterelor

- vitamina K reduce formarea de cheaguri de sange

- contin 8 enzime indispensabile digestiei

-  multi fitohormoni, prevenind astfel cancerul mamar

- proteine usor asimilabile si toti aminoacizii esentiali

- acid succinic care mentine elasticitatea tesutului conjunctiv

- fluor de origine vegetala care stimuleaza formarea smaltului dentar, protejeaza dantura de carii si are actiune bactericida asupra microorganismelor aparute in cavitatea bucala si in parodontoza.

Pentru a obtine germeni de lucerna eu procedez astfel :

1. Spal 2-3 linguri de seminte ecologice de lucerna bine bine.

2. Semintele spalate le pun intr-un borcan, le acopar cu apa si le las la inmuiat peste noapte.

3. A doua zi scurg apa din borcan, clatesc bine semintele intr-o strecuratoare fina si le asez in borcan fara apa. Ma folosesc de o bucata de tifon si de un elastic si leg gura borcanului.

3. Asez borcanul cu gura inclinata intr-un dulap sau intr-un vas pe masa ferit de lumina directa.

4. In fiecare zi clatesc semintele cu apa, de 3 ori pe zi, scurg apa fara sa desfac tifonul si asez borcanul cumintel la locul lui.

5. Dupa cateva zile, in functie de temperatura si umiditate vor iesi colti mici din seminte. Ii puteti consuma de cand se formeaza coltisori de cativa mm.

 

Enjoy the healthy!

Posteaza un Comentariu